понеделник, 7 февруари 2011 г.

Angry Birds

  

  Историята в Angry Birds е изключително кретенска, в добрия смисъл на думата. Зелените прасета открадват яйцата на група ядосани кокошки, които в последствие решават да си отмъстят. На базата на това се гради концепцията на играта - ще разполагаме с различни видове птици-камикадзета, с които ще трябва да унищожим всяко едно зелено прасе, което се появи на екрана ни. За тази цел трябва да ги улучим, като изстрелваме кокошките с гигантска прашка.


  Както може би знаете, играта се появи първоначално за телефони. Геймплеят в PC и PSN версиите е останал непроменен. На разположение са няколко вида птици. Червените са първите, с които ще имате възможност да целите по враговете си. Те са нормални и нямат специален ефект. В последствие ще ви бъдат предоставени жълти, сини, бели, черни и гигантската червена кокошка. Първите могат да получат голяма засилка, с което да нанесат по-голям удар върху околната среда. Сините нанасят троен удар, белите изпускат яйце-бомба, а черните се взривяват. Най-полезна, но и най-рядко срещана, е голямата червена птица, която преминава през всичко - стъкло, дърво, дори и каменни блокове. В играта са включени четири епизода с по 63 нива, точно толкова колкото да не омръзне. Дизайнът на някои от тях е много интересен, но има и такива, които са почти идентични. След минаването на всяко от тях ще бъдете възнаграждавани с една, две или три звезди, в зависимост от начина ви на представяне - главно от това колко птици сте използвали, за да унищожите всички прасета. Внимание трябва да се обърне и на скритите нива, които се отключват със събирането на златните яйца. Сами по себе си, те не са толкова различни от нормалните нива.



   Един от най-силните козове на играта е страхотната физика. Обектите падат и се чупят доста реално, а и се създава едно чувство сякаш всяко едно камъче просто чака да бъде побутнато, за да предизвика масов хаос по екрана ви. Понякога се случват ситуации, в които чувството за разруха е по-невероятно дори и от това в рейсъра FlatOut.



  Визията на Angry Birds е доста проста, но върши своята работа. Не са включени кой знае какви визуални ефекти, но шаренията на екрана радва окото, въпреки това. Между отделните епизоди  присъстват някои приятни кътсцени. Звуковото оформление е на доста високо ниво. Музиката е изключително забавна и пасва перфектно на хумористичната визия на играта. Звуците, които издават самите кокошки, когато бъдат изстрелвани, също няма как да не предизвикат усмивка по лицето ви.


   Играта е препоръчителна, ако сте заети с друга работа и ви трябва просто от време на време да си отдъхнете с нещо дебилно и кретенско. Не е случайно, че тя се появи първоначално само за телефони. Там тя придоби голям успех, но нещата на по-голямата гейм сцена не стоят по същия начин, тъй като съществуват безброй много и качествени инди игри, които превъзхождат Angry Birds по много показатели. Все пак, играта е забавна и релаксираща, и ако не разполагате с модерен телефон, а имате нуждата от подобно разтоварване - Angry Birds е за вас.

Оценка - 6/10
  

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons