сряда, 19 януари 2011 г.

Call of Duty: A Bloody Retrospect

Ах, двадесет и девети октомври, две хиляди и трета година.

Светъл ден за моята личност. За първи път се срещнах с феномена Call of Duty в една малка, задимена LAN зала. През въпросния ден не напуснах помещението докато и последният немец не беше гушнал букета. Превзех Берлин към 8 вечерта, изгледах със задоволство надписите, станах, и си тръгнах. След почти една година сценарият се повтори с United Offensive. Тогава си мислех, че тази игра повече няма да я видим и ще си останем с един доста кадърен военен шутър и експанжън към него. Да, ама не, до излизането на втората част, бях врътнал първата шестнадесет пъти, от нямане на работа. Тогава излезе. Нямаше health bar! Пълно безумие! Без аптечки?! Тогава, това все още не беше стандарт. Излгеждаше като най-голямата глупост на света. Оказа се, че не е. Превъртях и нея два-три-пет пъти. Това наистина трябваше да е краят. Да, ама пак не. Call of Duty 3. Call of Duty 3 взе много жертви, включително телевизорът, част от мозъчните ми клетки и много нерви.

След няколко месеца се появи трейлър. Трейлър на Modern Warfare. Бях загубил всякаква вяра в поредицата. Реакцията на трейлъра ми беше „Ще го осерат тъпаците, вервайте ми.“. Излезе. Изтеглих го. Изиграх го. Бягах до магазина с пачка пари в ръце. Тогава осъзнах, Infinity Ward знаят какво правят. Treyarch нямат никаква представа. Това ми мнение се затвърди след излизането на World at War, която ме отчая още преди да е почнала. Оказа се, че половината игра все пак не е лоша. Руските мисии всъщност бяха доста приятни. Американските бяха неиграеми.

След успеха на Modern Warfare, Activision, като гадните, нагли копелета, в които са се превърнали ръшнаха Modern Warfare 2, който е спасен само от това, че Infinity Ward, все пак имат някаква представа какво правят с енджина, за разлика от колегите им от Treyarch. MW2 счупи всякакви рекорди за приходи. Activision станаха още по-алчни. Вдихнаха цената на иначе куция Black Ops, и поради известността на мултиплейъра на MW2, BO счупи рекордите. Поставени от предшественикa му преди една година. За съжаление част от Infinity Ward се скараха с Activision, и може и да не видим добър CoD. А може би е за добро. 7 игри са прекалено много за която и да е поредица.

Дайте нещо ново.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons