сряда, 19 януари 2011 г.

Super Meat Boy - Мини ревю на мини игра.

 С две думи Super Meat Boy е ебати яката игричка. Тъй като това се води ревю, сега следва да ви обясня и защо точно Super Meat Boy е ебати яката игричка.

Най - добрата downloadаble игра за 2010г ?

 Усещането, че играете олд скуул платформър от времената на добрия стар Ninteno Entarteinment System ( NES ), ще ви съпровожда през цялия период, в който прекарвате времето си въплътени в образа на парче месо, което подскача по стените. Геймплеят е изключително прост и в същото време никога не омръзва, което е типично за качествените игри от този тип. Той се изразява в управляването на главния "герой". На пътя ви винаги ще има безброй много капани, резачки, оръдия и т.н., като на моменти ще ви се струва, че няма как да намерите изход от ситуацията, в която се намирате. Точно това е и причината, след като сте минали някое трудно ниво, да изпитвате чувство на удовлетвореност.

 Друг силен коз на играта е хуморът, който авторите са демонстрирали. По-наблюдателните от вас, може би вече са забелязали, че играта има същите инициали като Super Mario Bros - SMB. Това съвсем не е случайно, тъй като във вселената на най-симпатичното парче месо съществуват доста препратки към приключенията на мустакатия водопроводчик Марио. Те са направени по-скоро за шега и няма как да не провокират мазна усмивка на иначе заспалите ни геймърски лица. Най-очевидният пример за такава препратка е самата история - злият персонаж отвлича любимата на нашето момче и той тръгва да я спасява, като минава през редица светове. 

Super Meat Boy ще трябва да спаси своята любима.

 Super Meat Boy не е съвсем сам в своя куест. Налице са голям брой герои, които се отключват, след като се изпълни определена задача. Най-често това става като се минават т.нар Warp Zones. Когато попаднете на такава, играта се трансформира в съвсем олд скул 2д платформър, каквито сме играли едно време на автоматите. След познатия надпис Insert a coin, играчът е изправен пред 3 на брой нива, за всяко от които има по 3 живота, което е доста малко, предвид факта, че на нормалните нива се умира по много повече пъти. Наградата най-често са споменатите unlockable characters. Пълният списък с тях можете да видите на http://forums.techarena.in/tips-tweaks/1377988.htm.

 За визията също мога да кажа само добри думи. Следите от кръв, които остава парчето месо по всяка стена, до която се е опряло, бекграундовете на нивата, кътсцените и т.н. са направени в общия дух на играта и пасват перфектно на хумористичния й облик. Левъл дизайът, пък е просто класа. Нивата са супер разнообразни и предизвикателни. Може би, в западната преса преувеличиха малко, относно трудността на играта. Определено не е от лесните и се налага някои нива да се преиграват десетки пъти, въпреки перфектния контрол, но явно някои хора не са играли N+ за PSP :-).

Повечето от нивата имат невероятен дизайн.

 В заключение палци горе за този проект. За мен той засенчи дори сензацията при downloadable игрите от миналата година - Limbo. Препоръчвам горещо !

Оценка - 8/10

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons