събота, 29 януари 2011 г.

South Park - Season 14

   

   Сезон 14 на култовата анимация Саут Парк беше страхотен и ни остави да очакваме с нетърпение следващия сезон на сериала, който започва през април. През миналата година имахме възможността да се насладим на 14 изключително силни епизода. Акцент поставям върху сериите : "It's a Jersey Thing", "Insheeption", "Medicinal Fried Chicken" и "You have 0 friends". Гаврата с хората от Ню Джързи, летния блокбъстър на Кристофър Нолан - Генезис, и социалния феномен Фейсбук ще задоволят и най-големите почитатели на дебилния хумор. Гениалността на хората, които стоят зад South Park, се изразява в това, че успяват да приложат същия тип хумор, който са използвали преди 10 години, към нови проблеми и събития. Доказателство за неумиращия интерес на феновете е, например, фактът, че във Фейсбук е създаденa страница на героя Kip Drordy от епизда You have 0 friends, която е харесана от над 330 000 души.

Кретенията е на макс за пореден път.
    Началото на сезона беше поставено с много добрия епизод, озаглавен "Sexual Healing". В центъра  му е поставен доста нашумелия скандал с Tiger Woods. В епизода има и някои брутални шеги, насочени към други известни личности като Бил Клинтън, Дейвид Духовни и други. В него се съдържа и един от най-смешните моменти с Кени напоследък, а именно самоубийство чрез обесване, докато мастурбира, облечен в костюм на Батман.


   
     След доброто начало на сезона последваха два още по-силни епизода, а именно "Medicinal Fried Chicken" и " You have 0 friends". Очевидно, обаче, понякога сатирата може да стигне твърде далеч, според някои хора. Епизодите "200"  и "201" бяха приети твърде сериозно от обществото. За да отпразнуват 200-ната серия, Трей Паркър и Мат Стоун сътвориха брутален епизод, състоящ се от 2 части, в които под ударите на техните шеги попаднаха всички известни личности, участвали в предни епизоди, отново бе разкрит истинският баща на Картман, но най-важно се оказа отношението на авторите към ислямския пророк Мохамед. Последното доведе до някои, според медиите, истински заплахи към мрежата, която излъчва шоуто, което предизвика цензура в епизода "201" без разрешението на Трей и Мат.

Мохамед в South Park.

    Това не им попречи да завършат сезона подобаващо. Втората половина също се оказа много добра. Появиха се брилянтните " It's a Jersey Thing" и "Insheeption", а също така бе доразвита и сагата около The Coon. Няма смисъл да ви разказвам за трите епизода, в които се разкриват самоличностите на Мистерион и останалите супер герои, защото ще ви разваля кефа, ако все още не сте ги гледали. За тези, които са ги гледали, мога да споделя мнението си, че изборът и обяснението за Мистерион се връзват перфектно и са много точни, а също така успяха и да ме изненадат. 

2 коментара:

radoou каза...

FIRST

radoou каза...

SECOND

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons