четвъртък, 27 януари 2011 г.

Dead Space 2 Preview



Twinkle, twinkle little star...

Това е едно от първите неща, които изплуват в съзнанието ми и които свързвам с Dead Space. Музиката към онзи трейлър, атмосферата, която загатваше и в която по-късно имах възможността да се потопя... простичко и класно. В оригиналното заглавие играчът поема ролята на Isaac Clarke, инженер, който е част от спасителния екип изпратен да провери какво се случва с кораба USG Ishimura - най-големият кораб тип "Planet Cracker". Очевидно в бъдещето всички ресурси са привършили и тези космически кораби се грижат човечеството да ошушка всичко ценно и от другите планети. На Ишимура работи и приятелката на Кларк, което добавя и емоционална нотка към историята. За да не преразказвам сюжета докрай, ето накратко - Planet Cracker-ът и екипажът му откриват реликва, която се е предполагало, че е измислена The Red Marker. След като съответната попада на борда, всичко живо се превръща в некроморфи, които са и противниците на инженера. След серия ужаси, тонове кръв и хиляди откъснати крайници, Кларк успява да се измъкне от адското място. И така завърши първата част - в нищото.

Isaac Clarke се събуди 2 години по късно - края на януари 2011. В станция на една от луните на Юпитер. Но макар и буден, кошмарът, който го преследва, не спря. Във втората част Кларк отново е поставен в центъра на shithole-а. Тъмнина, нечовешки звуци и смърт... много смърт. Време е плазма кътър-а да влезе отново в действие...

В продължението няма да получим просто още от същото... ще получим по-добра версия на същото. Нови оръжия, нови врагове, нови алтернативни стрелби - с това се изчерпват повечето продължения в общия случай. Тук налице е multiplayer режим, в който единият отбор са некроморфи, а другият инженери, което донякъде напомня на Left 4 Dead - кооперативния рай на Valve. Първите впечатления включват също така силно подобрена визия, същият атмосферичен и изправящ на нокти саундтрак и по-силно застъпено развитие на героите. Кларк не само сваля маската, а и говори. Е, дотук беше с приликите с Freeman...

От играта се очаква да е нищо по-малко от страхотна, като вземем предвид продължение на какъв чудесен продукт е, а и какви оценки получава в западната преса:
Edge : 9/10 Game Informer 9.0/10.0 Gametrailers 9/10 IGN 9/10
Official Xbox Magazine 9.5/10

И така с две ръце препоръчвам това заглавие, защото последните години друг качествен представител на sci-fi survival-horror жанра най-вероятно няма да видим. А качествен е твърде слабо определение за Dead Space 2.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons