понеделник, 21 март 2011 г.

Assassins Creed Brotherhood

   

  След прекрасната втора част от Assassins Creed серията, която отбеляза огромоен прогрес спрямо единицата, от Юбисофт ни предоставят нова порция от приключенията на Дезмънд и неговите предшественици. За Xbox 360 и PS 3 играта излезе в края на миналата година, но ето, че и PC геймърите вече могат да се насладят на продължението на една от най-силните игри за 2009-та година. Обявяването й не беше възприето позитивно от всички геймъри. Някои се осъмниха  в качеството на бъдещия продукт и си зададоха въпроса дали това не е само опит на Ubisoft  да припечелят някой друг долар преди издаването на третата част. Отговорът вече е налице и, за радост, Brotherhood не представлява недовършен експанжън или DLC с цената на цяла игра, а е страхотно продължение на серията, което в никакъв случай не трябва да се пропуска от хората,  които я следят.

   Brotherhood започва директно след края на Assassins Creed 2. Дезмънд и екипът на Люси отново използват т.нар Анимус - машина, която разчита ДНК-то на човек и му помага да се въплъти в своите предшественици. Почти цялата игра ще прекарате в тялото на протагониста от двойката - Ецио Аудиторе - млад, красив и храбър италианец от времето на Ренесанса. След срещата му с Миневра в края на втората част, той се завръща във вилата си, която скоро е нападната от силите на разглезения и жаден за власт син на папа Александър IV - Чезаре Борджия. Той открадва от ръцете на Марио (чичото на Ецио) Райската ябълка ( няма да спойлвам историята от предните части за тези, които не са ги играли), и избягва в Рим, където се чувства недосегаем. Ецио, естествено, също се запътва към италианската столица, където започва от нищото да изгражда опозиция срещу властващите. Двупластовата история на играта продължава да бъде така интересна и заплетена, както и в предните части - от една страна са премеждията на Дезмънд, а от друга опитите на неговия предшественик-асасин Ецио да си върне Райската ябълка.




  

  Геймплейно играта е брилянтна, също както беше и двойката. Има толкова много неща за правене, че може да забравите за скуката, която ни обхващаше към средата на първата част. Рим е разделен на зони на влияние на Борджиите. То може да бъде премахнато, като за целта играчът трябва да екзекутира главнокомандващия на военните сили в конкретната зона, след което да запали наблюдателната кула. Съвсем леки промени е претърпяла и икономическата система в играта. Основни доходи се трупат чрез реновирането на магазини и сгради в столицата, като това става директно по време на игра, а не чрез менюта. Един от новите елементи е унищожаването на мощните оръжия, които верният ти приятел Леонардо е създал под натиска на Борджиите за тяхна употреба. Тези три-четири мисии не са задължителни ( освен първата ), но аз съветвам всеки да ги мине, защото преди играчът да унищожи съответната машина, той получава възможността да се позабавлява с нея, всявайки хаос сред противниковите сили. След изпълнението на всички ще получите и награда, направена от Леонардо, от която може да се възползва само и единствено Ецио. Друг вид странични мисии са няколкото спомена на Ецио, които разкриват сюжетната нишка около неговата най-голяма любов. Към всичко това трябва да се отбележат и самите основни мисии, които са изключително разнообразни и интересни. Ецио ще разполага и с някои нови джаджи (парашут)   и оръжия ( арбалет ). Основната новост в сингъла, която е загатната и в самото заглавие - Brotherood, е възможността да се рекрутират и други асасини в ордена. Механиката е подобна на тази от играта Godfather 2. Тъй като подозирам, че голяма част от хората едва ли са я играли, ше се опитам да я обясня в няколко изречения. Новите попълнения в редиците се осигуряват като спасявате граждани на Рим, които са в някакъв конфликт с войници на Борджиите. Като израз на благодарност те отдават своя живот за да ви служат и помагат в бъдещите начинания. Най-голямата полза от тях е, че могат да бъдат привиквани по всяко едно време ( когато е заредил метърът ), за да убиват избрани от вас хора. Налице е и левъл система, която няма много голям смисъл. Точките опит се трупат като изпращате различните си поданици на определени мисии из цял свят, което става от меню. Последното ниво е десетото - Асасин. Разбира, се най-сериозно нововъведение е мултиплеърът. Самата идея за наличието му в такава игра ме кара да се чувствам зле. В този елемент се крие най-голямата изненада, за мен, а именно - мултиплеърът е забавен ! Очаквах сериозно разочарование в този аспект, но няколкото часа, прекарани онлайн не се оказаха тотална загуба на време. Е, никой няма да го играе след половин година, да речем, но, все пак трябва да отдадем заслуженото на Юбисофт, че са вкарали този важен за една модерна игра елемент по възможно най-правилния за франчайза начин.




  Графиката е на същото ниво като във втората част, дори малко по-зле. Играта си изглежда добре, но определено за тройката ще има нужда от визуален ъпгрейд. Рим е доста по-грозен от пресъздадените в Assassins Creed 2 локации, въпреки че, ако не сте  graphic whores, едва ли ще останете недоволни от визуалното оформление на играта. Музиката и озвучаването, обаче, отново са перфектни и заслужават само добри думи.

  Assassins Creed Brotherhood е игра, която изрично препоръчвам. Хората, които са завършили първата и втората част, задължително трябва да изиграят и Brotherhood.

Оценка - 8.5/10

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons