понеделник, 29 ноември 2010 г.

Fifa 11 vs PES 2011 - Анализ

 Този материал представлява сравнение между последните части на двете конкуретни серии на EA   и Konami, съответно Fifa и Pro Evolution Soccer, и има за цел да посочи кой от двата гиганта ще заеме лидерската позиция в борбата за най - добър футболен симулатор. Сравнението ще бъде направено на базата на няколко отделни компонента, което най - обективно би определило по - добрата игра.

Коментаторите :

 Този аспект винаги е бил проблемен и за двете игри, още от въвеждането му. В новите издания, въпреки леки подобрения, тази ситуация не се е променила особено. Репертоарът на коментаторите се изчерпва с редица клишета и глупави фрази, а доста често се случва думите им да са напълно неадекватни, спрямо случващото се на терена. По този компонент и двете игри издишат сериозно и не мога да преценя коя коментаторска двойка е по - добра. По скоро и двете са еднакво тъпи.

Саундтрак :

 Тук при новата игра на Konami определено има подобрение, но все още не е на нивото на Fifa. Химнът на Шампионска Лига и класическата музика вършат работа, но при конкурентите нещата гонят абсолютния връх в това отношение.

Визия :

 По отношение на визуалното представяне отново ЕА имат един гол предмиство. PES бележи съвсем лек прогрес спрямо миналогодишната версия. За разлика от Konami, ЕА са се опитали да подобрят максимално играта си по този показател. Футболистите и терените изглеждат по феноменален начин. Не се изненадвайте, ако докато играете някой ваш познат ви пита кой мач гледате.
Fifa 11


Геймплей :

 С новата Personality Plus система, която ЕА въвеждат в новата Fifa, на телевизорите ви ще се изправят истинските Кр. Роналдо, Меси, Торес, Руни, Дрогба, Фабрегас и т.н. Всяко едно от виртуалните отражения на по - популярните футболисти има собствено поведение на терена, което е характерно и за първообраза му в реалния футбол. Това се усеща по време на игра и често ще ставате свидетели на типичните за Роналдо стойки, светкавичните финтове на бързоногия Меси и т.н. Лицензирани са голям брой първенства, но българското отново липсва. Въпреки това, броят на клубове, футболисти, стадиони и съдии е впечатляващ. Известно е, че този проблем е един от най - сериозните на творението на Конами. Тази година списъкът на първенствата е леко увеличен, но все още прекалено жалък в сравнение с Fifa-та. Освен Шампионска Лига, която присъстваше още от миналогодишното издание на играта, лиценз има и южноамериканската Копа Либертадорес, която представлява приятно нововъведение. Най - силният коз на PES продължава да бъде непредвидимостта на ситуациите. Във всеки мач се случват различни неща, докато при Fifa отново има един момент, в който можеш да заучиш няколко позиции, от които се вкарва почти сигурен гол.

PES 2011



  Личното ми мнение е, че от две години насам ЕА взеха сериозна преднина пред конкурентите си от Конами. Преди появата на Fifa 10 бях на противоположното мнение, но нещата се промениха коренно. Съветвам всички фенове на PES-а да пробват новата игра на ЕА, защото има голяма вероятност да им хареса. Това важи и за PC играчите, тъй като до този момент Fifa игрите се развиваха единствено за HD конзолите, но сега играта е полирана и за добрия стар персонален компютър.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons