понеделник, 13 декември 2010 г.

Video Game Awards 2010

    Отминалото издание на VGA определено беше най - голямото от гледна точка на финансиране, хайп, присъстващи известни личности и т.н. Перфектният избор на водещ в лицето на любимия ми гей гай Нийл Патрик Херис, начинът, по който бяха представени наградите и видео клиповете, и самата сцена допринесоха за едно страхотно шоу.

Нийл Патрик Харис е най-точният дебил за ролята на водещ на геймърско шоу.

    Лично аз, не съм очаквал никога с такова нетърпение наградите за най - добрите игри през изминалата година. Това се дължи до голяма степен на обявяването на изключително интересни заглавия. От тях изпъква името на продължението на играта на годината през 2009г. , а именно Uncharted 3 - Drake's Deception.
Заедно с L.A. Noir на любимците ми от Rockstar, Uncharted 3 се нарежда на първо място по очакване в моя списък със заглавия. Очакванато обявяване на Mass Effect 3 също стана факт, което подсказва, че тазгодишният победител за най - добро студио Bioware ще бъде сериозен претендент и догодина с продълженията на две култови игри - Mass Effect и Dragon Age. Голяма бомба хвърли и  Гиермо дел Торо, който се появи на сцената и разкри, че работи по нов хорър проект, заедно с THQ, след което бе показан кратък тийзър.
Ще си позволя да цитирам дел Торо, самият който каза : " I hope you'll shit your pants ". Самата игра е разработвана от студиото Violition, което е известно с Red Faction и Saints Row. Тя обаче няма да се появи преди 2013, за съжаление. Друго голямо заглавие, което беше показано е Batman : Arkham City.  Нея ще можем да разцъкваме догодина. 
Една от най-големите глупости от страна на Сони е вкарването на Крейтъс от God of  War като playable charachter в новия Mortal Kombat ексклузивно за Playstation 3. Тъкмо си бях помислил , че новата МК ще е сериозна игра. Последната от показаните игри, която трябва да се отбележи е Elder Scrolls V - Skyrim.
Nintendo не ни представиха нищо, а Майкрософт се отчетоха само с Forza 4.
  Време е да пристъпим и към самите награди. Тук ще спомена само по-важните, а целият списък можете да видите в http://www.gametrailers.com/event/vga/ .
- Най-добра игра на годината - Red Dead Redemption (Rockstar)
- Най-добро студио на годината - Bioware
- Най-добър герой от игра на годината - Sgt.Woods ( Call of Duty Black Ops, Activision )
- Най-добра игра за Xbox 360 - Mass Effect 2 ( Bioware)
- Най-добра игра за PS 3 - God of War 3
- Най-добра игра за Wii - Super Mario Galaxy 2
- Най-добра игра за PC - Starcraft II - Wings of Liberty ( Blizzard Entertainment )
- Най-добра handheld игра - God of War : Ghost of Sparta
- Най-красива графика - God of War 3

0 коментара:

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons