сряда, 29 декември 2010 г.

Десетте най - очаквани игри за 2011г.

 След силната 2010г, от която повечето геймъри са предоволни, следва да погледнем към близкото бъдеще на игралната индустрия. 2011г. се очертава като една от най - добрите години за гейминга изобщо и със сигурност хитовете през следващата година ще могат да се конкурират като количество и качество с тези от всепризнатата от всички невероятна 2007г, която запомнихме с първия Modern Warfare, Halo 3, Bioshock,  God of War 2 и т.н. Преди да представя самата класация трябва да отбележа, че тя отразява единствено моите предпочитания, но не и тези на останалите автори от блога.

1.Uncharted 3 : Drake's Deception



   Най - добрата игра за 2009г. се сдобива със своето дългоочаквано продължение през следващата година. Това я прави и моят личен фаворит за най - очаквана игра.От Сони уверяват, че  приключенията на главния протагонист Нейтън Дрейк ще бъдат завършени в, може би, най - добрия Uncharted до сега, и ако това се окаже истина трябва да се подготвим за едно уникално изживяване ( тоест да заредим хладилниците с напитки и вредна храна). Въпреки, че споделям ентусиазма на всички притежатели на PS 3 по света, все пак съм на мнение, че трудно може да бъде направена по - добра игра от втората част, дори и от талантливите разработчици, които работят в Naughty Dog. Надежда винаги има, но за мен е достатъчно да получим геймплей и история на същото ниво като Uncharted 2 и още по - добра графика, за да се стане Uncharted 3 моята игра на 2011-та година. 

Платофрми : PS 3
Излиза : 1 ноември 2011г.

2. L.A. Noire

   Любимците ни от Rockstar за пореден път са на път да грабнат геймърските сърца на милиони хора по света със задаващия им се хит - L.A. Noire. След като вършахме из улиците на Либърти Сити и пустините на Дивия Запад, Rockstar ни предоставят възможността да се въплътим в ролята на детектив от 70-те години на ХХв. Атмосферата напомня за култовата Мафия, която доста хора определят като клонинг на друг култов проект на Rockstar - GTA III. Прилагам клипче, в което е показана технологията, с която се разработва играта. Само внимавайте да не ви паднат ченетата, защото разликата между киното и игрите никога не е била по-незабележима.


Платформи : Xbox 360, PS 3
Излиза : есента на 2011г.

3. Dragon Age 2

 На Gamescom 2010 Bioware обявиха продължение на култовата си игра Dragon Age. Новината предизвика екстаз у всички фенове на хардкор RPG-тата. Играща ще има доста по - добра визия, а от Байоуеър обещават, че ще е предназначена не само за солдината им фенбаза от дай-хард рпг гийкове, но и за по-кежуъл играчи, които не са се захващали сериозно с игра от този тип.

Платформи : PC, PS3, Xbox 360
Излиза на : 8 март 2011г.

4. Mass Effect 3

  Най-успешното студио за миналата година - Bioware, се отчита с втора игра в тази класация, и както отбелязох в материала си за Video Game Awards 2010, този факт ни подсказва, че те ще се борят за този приз и догодина. Въпреки, че не съм толкова голям фен на поредицата, все пак не мога да отрека качествата й, и приноса й за гейм индустрията. Подразбира се, че отново решенията, които сте взели в миналите игри, ще имат влияние върху развитието на сюжета в новата част от сагата. Интересен факт е, че за пръв път ME ще се появи и за платформата на Сони, в комплект с предните 2 части от поредицата, дори Mass Effect 2 верзията за PS 3 ще използва енджина на тройката.

Платформи : PC, Xbox 360, PS 3
Излиза : последната четвърт на 2011г.

5. Gears of War 3

  Ето, че идва ред в класацията да бъде отбелязан и ексклузив за конзолата на Майкрософт. Краят на епичната сага се очаква с огромно нетърпение от притежателите на Xbox 360. Показаните геймплей видеа и скрийншотове надъхват по същия начин, по които го правиха и рекламите на предните части на играта. Голяма новост ще е възможността за ко оп режим с четирима играчи. По този начин нивото на адреналин ще бъде още по-високо ( то всъщност има ли накъде повече да се вдига след ебати екшъна, който беше Гиърс 2. )

Платформи : Xbox 360
Излиза : 5 Април 2011г.

6. Batman : Arkham City

   Новата игра по Батман, която е разработвана Rocksteady Studios, се очаква от много хора поради една единствена причина - невероятно добрия продукт, който ни предоставиха същите разработчици преди малко повече от година. Този път главният злодей няма да е Жокера, което е малко кофти, но невероятно добрият синематик, показан на VGA 2010, разкрива, че Батман ще се изправи срещу също доста култовия Хюго Стрейндж. Arkham City отново ще е линейна, както беше предният Батман, но за разлика от него в новата игра ще присъстват и оупън уърлд елементи. Светът ще е 4-5 пъти по - голям в сравнение с този от Arkham Asylum.

Платформи : PC, Xbox 360, PS 3
Излиза : зима 2011г.

7. Bulletstorm

 People Can Fly + Epic = epic win. Или поне би трябвало да бъде така. Няма как да очакваме друго, когато заедно работят създателите на един от най-шантавите фърст пърсън шутъри Painkiller и хората, стоящи зад Gears of War. За притежателите на Xbox 360 има и допълнителна екстра - всеки закупил Bulletstorm Epic Edition-а, получава безплатен достъп до бетата на Gears of War 3.



Платформи : PC, Xbox 360, PS 3
Излиза : 22 февруари 2011г.


8. Rage

 Накратко : новата игра на ID Software. Ако това не ви е достатъчно, за да сте убедени в това, че тази игра трябва да я играете, отивайте да цъкате Doom и Quake и после пак елате. Rage ще използва нов енджин - id Tech 5. Действието ще се развива в близкото бъдеще, в един постапокалиптичен свят. Геймплеят представлява комбинация от шутър и рейсър. По сюжета работи Matthew J. Costello, който е отговорен и за сценария на Doom 3, което не се знае дали е добра новина.

Платформи : PC, Xbox 360, PS 3
Излиза : 15 септември 2011г.

9. Portal 2

 Не е слуачайно, че Portal 2 спечели наградата за най - очаквана игра за 2011г. на Video Game Awards 2010. С първата част, която беше включена в прочутия пакет Orange Box, Valve предизвикаха фурор сред гейминг обществото. Обявяването на втората част беше обект на множество дискусии. Интересното е, че един от най - големите Playstation хейтъри, Гейб Нюъл (босът на Valve),  се появи на пресконференцията на Сони на E3 2010 и обяви втората част на играта. Показаните трейлъри изглеждат брутално.


Платформи : PC, Xbox360, PS 3
Излиза : 18 април 2011г.

10. Killzone 3
 Определено Killzone 3 е играта, за която най-много се колебаех дали да попадне в списъка. Първата и втората част не са ми сред любимите игри тази генерация, а и конкуренцията, състояща се от посочените няколко реда по-надолу игри, е доста сериозна. Въпреки всичко, аз съм на мнение, че този път от Сони подготвят нещо наистина специално. Графично играта изглежда феноменално, а геймплеят май ще е доста по-разчупен. Играчите ще имат възможността да разцъкват в 3D и да използват новия моушън контролер на Сони - Move.

Платформи : PS 3
Излиза : 22 февруари 2011г.

  Други игри, които не попаднаха в списъка, но също са доста обещаващи : Deus Ex : Human Revolution, Warhammer 40k : Retribution & WH 40k: Space Marine, Crysis 2, The Witcher 2, Dead Space 2, Infamous 2. Очаква се, че през 2011-та година ще се появят и Diablo 3 и Modern Warfare 3. Също така с интерес наблюдавам проекта на Крайтек, който ще бъде разпространяван от Майкрософт, ексклузивно за конзолата им, но за него все още не се знае почти нищо. 

1 коментара:

Unknown каза...

Portal 2

Публикуване на коментар

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Sweet Tomatoes Printable Coupons